Golfklær

I utgangspunktet kan man ha på seg nesten hva som helst på golfbanen, så lenge klærne er praktiske og behagelige å spille i. De kjente spillerne har ofte spesielle klær, gjerne designermerker, men som amatør trenger man ikke å investere i det aller dyreste. Til vanlig trening kan man bruke rimeligere klær, og heller bruke litt finere klær dersom man skal konkurrere.

golf fashionDet aller viktigste

Det viktigste man trenger for å spille golf, bortsett fra golfkøller, er gode sko. Det kan bli ganske langt å gå i løpet av en runde golf, selv om man kanskje leier en golfbil. Ta vare på skoene, og kjøp gjerne spesielle golfsko, som bare brukes på banen. Golfsko finnes i mange prisklasser, og det er viktig å gå inn skoene før man spiller med dem. Vanntette sko er en fordel.

Klær

Golf spilles utendørs, så man må alltid kle seg etter forholdene. Det sier seg selv at man trenger andre klær for å spille golf i Nord-Norge i april enn for å spille golf på Kanariøyene. Man kan kjøpe spesielle golfklær, men man trenger ikke det for å trene. Under konkurranser kan det derimot være regler for hvilke klær man skal bruke. Hovedregelen er chinos, piquetskjorte/poloskjorte og kanskje en genser utenpå skjorta dersom det er kaldt. En caps kan være lurt hvis sola skinner. Slips er sjelden påbudt, men det kan være fint med slips fra Neckwear til festen etter konkurransen. Da vil man gjerne kle seg litt finere.

Kulde og regn

Hvis man skal spille golf ute om våren eller høsten, kan det også være lurt å ha med lue og hansker. Regnklær kan være greit å ha med, spesielt dersom været er litt ustabilt, men regnklær egner seg dårlig til å spille med. De kan derimot holde regnet ute til man kommer seg under tak.