Bli klar til golfsesongen – få behandling for plagene

Naprapati er en manuell behandlingsform som passer de fleste, og spesielt idrettsutøvere og andre som har en aktiv livsstil. Plagene vil variere med idrettsgrenens intensitet og bevegelser, og golfspillere er spesielt utsatt for golfalbue. Det kan være svært plagsomt, men det finnes gode behandlinger, blant annet Naprapati.

Hva er Naprapati?

Den bakenforliggende tanken bak Naprapati er at en forstyrrelse ett sted i kroppen kan føre til en plage et helt annet sted. Det betyr at ryggsmerter kan ha sitt utspring i en annen del av kroppen. Terapeuten vil derfor først finne årsaken til plagene og deretter egnet behandlingsmetode.

Behandlingsmetoder

Naprapaten bruker og kan kombinere flere teknikker slik som massasje, tøyning, triggerpunktbehandling og andre manuelle metoder. Ved behov kan også trykkbølgebehandling benyttes. Behandlingen kan også foregå tverrfaglig og i samarbeid med andre terapeuter slik som kiropraktor, fysioterapeut eller akupunktør.

Golfalbue

Golfalbue, og også tennisalbue, oppstår ved overbelastning av senefestene i albuen og skjer etter gjentatte, monotone bevegelser uten nok hvile. Golfspillere er derfor særlig utsatt ettersom bevegelsene er lite varierte og pågår over lengre tid. Naprapati kan brukes for å forebygge idrettsskader, og som behandling dersom skaden er et faktum. Klikk her for hjelp.