Å anlegge en golfbane

Å skape en flott, praktisk og populær golfbane kan være litt av en oppgave. Her kan du lese mer om hva du bør tenke på, og hva du bør unngå. Det finnes mange feller man kan gå i dersom man ikke planlegger godt nok, så vær sikker på at du har tenkt på alt før du starter – det er et stort areal å gjøre om på dersom det ikke går bra første gangen.

Bruk av vegetasjon på golfbaner

Alle som noen gang har sett på eller spilt golf, eller et hvilket som helst golfspill, for den saks skyld, vet at vegetasjonen på en golfbane er veldig viktig. For eksempel er det veldig viktig å velge riktig sort gress for riktig del av banen, for dette påvirker spillet i vesentlig grad. Man kan også vurdere å kante banen eller deler av banen med, for eksempel saktevoksende barlind. På grunn av den langsomme veksten, blir det mindre vedlikehold, og den kan dermed passe bra, enten rundt klubbhuset eller for å markere grenser på golfbanen.

Rett vekst på rett sted

Det er mye godt å si om å velge rett, men på en golfbane kan resultatet bli katastrofalt dersom man bruker feil plante på feil sted. Forestill deg for eksempel et rognetre midt på banen, som tiltrekker seg fugler, mister store, sure bær på banen og bare lager rot. Da er det bedre med helårsgrønne nåletrær, eventuelt supplert med noen bjørketrær og noen busker fint fordelt utover banen.

Planlegging er alfa og omega

Uten planlegging kan du like gjerne gi opp med det samme. Her må det tenkes nøye gjennom hvilke planter som skal plantes hvor, hvilken effekt eller betydning veksten har, om det er fare for plantedød eller store røtter som kan sprenge opp underlaget på banen – for eksempel. Tenk før du handler – så sant som det er sagt.